СИРОВАТКА СУХА
Суха молочна сироватка — продукт, отриманий унаслідок висушування підсириної або казеїнової сироватки, які так само є побічним продуктом перероблення молока. Сироватка виробляється із сировини, що не зазнала генетичних змін.
Сироватка має солодко-солоновастий смак, кислуватий, без сторонніх присмаків і запахів. Являє собою тонкодисперсний порошок, допускається наявність грудок, що легко розсипаються під час механічного впливу. Колір від білого до світло-жовтого.
Сфери застосування:
-
кондитерська промисловість і хлібобулочна промисловість (дає велику пишність тіста, сприяє поліпшенню смакових якостей, ідеальному розподіленню жиру в масі);
-
молочна продукція, морозиво, кисломолочні продукти, сир, плавлені сири, згущене молоко, олійна промисловість і виробництво спредів (сприяє покращенню текстури, смаку, в'язкості, підвищення поживної цінності, запобігання синерезису, надає більш кремову структуру, сприяє зниженню точки замерзання морозива);
-
м'ясна промисловість (сприяє покращенню консистенції, збільшує в'язкість фаршу, запобігає виділенню жиру з емульсії, покращує колір готових м'ясних виробів);
-
пивоварна промисловість (застосовується як активатор ферментів під час приготування пивного сусла);
-
стабілізатори, загусники та інші харчові добавки (сироватки білки сироватки мають властивість зв'язувати воду, утворюючи в'язкі розчини);
-
спортивне харчування (служить джерелом сироваткових білків для приготування спеціального спортивного харчування);
-
напої (у разі приготування спеціальних напоїв на основі молочної сироватки);
-
косметична промисловість;
-
корму для тварин.
Тип паковання:
Мішки по 25 кг.
Термін придатності:
Продукт придатний до вживання впродовж 8-12 місяців (залежно від виробника) від дати виготовлення за умови зберігання за температури 18±2 °C і відносної вологості не більш ніж 80%.
Продукт відповідає «Технічному регламенту на молоко та молочну продукцію»
Це цікаво
Сировина для виробництва сироватки сухої молочної слугує традиційною сировиною — сироватка, що отримується під час виробництва сирів, сиру та молочних білків. Отримана сировина нормалізують відповідно до рецептури виробництва за вмістом білка, кислотності (розкисляючи гідроокисою натрію). Для підвищення термостійкості суміші в неї вносять солістабілізатори, регулятори кислотності. Перед згущенням суміш нагрівають (пастеризують) до 90-95оЗ для знищення мікроорганізмів і потім подають на вакуум-випарне встановлення для згущення. Суттєвість процесу згущення полягає в частковому видаленні вільної води, за умови збереження згущеного продукту в рідкому стані за температури кипіння продукту не вище 65оС, до масової частки сухих речовин 40% за допомогою вакууму. Не можна допускати охолодження згущеної суміші до температури кристалізації лактози. Потім згущену суміш піддають розпилювальному (завважно) або плівковій сушарці на спеціальних сушильних установках.
Висушений продукт за допомогою повітря лінії пневмотранспорту охолоджують до температури 18-20оС. Готовий охолоджений продукт подають пневмотранспортом у збірник-бункер.
Сучасні виробники сухої молочної сироватки використовують нетрадиційні способи розділення молока, паху, сироватки. Застосування мембранних методів розділення вторинної сировини призводить до отримання фільтратів — пермеатів.
Розпилювальне сушіння цих фільтратів дає змогу отримати суху молочну сироватку іншого складу, а саме, зі зниженим вмістом білкової фракції 2-9% і, відповідно, підвищеним вмістом лактози, що називається сухим пермеат.
Сироваткові продукти мають особливий склад і їхні унікальні властивості, роблять їх ідеально відповідними компонентами в складі різних раціонів. З їхньою допомогою можна успішно долати труднощі в питаннях харчування людини та годування молодняка тварин. Головні складники сироваткових продуктів — це лактоза, протеїни та мінерали.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | Мішок |
Склад | сироватка молочна |
Ціна за 1 кг | 29 |
Користувацькі характеристики | |
жир | 1.5 |
- Ціна: від 29 ₴/кг
- Мінімальне замовлення: 20000 кг